Omschrijving

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep singles vanaf 40 jaar, uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee. Tijdens deze actieve week hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op onze prachtige Waddeneilanden. Gedurende de week help je actief mee bij het zeilen en is er ook voldoende ruimte om lekker te relaxen.

Annemieke (46): “Het zeilen langs de Waddeneilanden is een geweldige ervaring. Lekker ongedwongen, niets moet en alles kan.”

Zeilen op het wad // Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende vogels en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel op het dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om de eilanden te ontdekken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om lekker te ontspannen of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. De schipper en zijn maat leren je graag de kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie // We verblijven tijdens de reis op een authentieke klipper. Naast een goed bed brengt het schip ons ook naar onze verschillende aanleghavens. Elke klipper beschikt over een gezellige salon met keuken en veelal over 2-persoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord meerdere douches en toiletten aanwezig.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilvakantie in eigen land
 • Samen met een gezellige groep singles: 40Plus
 • Een bezoek aan minimaal drie Waddeneilanden, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • All inclusive verblijf aan boord, inclusief gratis drankjes
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding
 • Check ook onze aanbieding voor een leuke korting op je reissom
Programma

Vrijdagavond // We verzamelen vrijdagavond rond 20:30 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we vanavond nog niet uitvaren kun je ook wat later aanschuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Zaterdag // We beginnen de dag met een goed ontbijt. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper kunnen de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen kun je meehelpen met het hijsen van de zeilen, het ophalen van het anker en als je wilt kun je achter het roer van het schip kruipen. De schipper en zijn maat leggen je graag uit hoe alles werkt en helpen je het schip te leren kennen. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na een dag op het water nog beter smaakt dan normaal.

Zondag t/m donderdag // Gedurende de week zeilen we waar de wind ons brengt. Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. Tijdens ons verblijf op Terschelling gaan we fietsen huren. Dit eiland leent zich perfect om op de fiets te ontdekken.

Uiteraard gaan we deze week ook op zoek naar een geschikte zandbank om een keer droog te vallen voor de nacht. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit een unieke beleving. Als de omstandigheden het toelaten gaan we ook wadlopen. Wat is er mooier dan de natuur van de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren?

In overleg met de schipper wordt er iedere dag bepaald welke route we gaan varen. We zullen deze week minimaal drie van de vijf Waddeneilanden bezoeken. Bij optimale weersomstandigheden misschien zelfs vier. Het zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring. Door de unieke natuur staat de Waddenzee al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Vrijdagmiddag // Vandaag zeilen we terug naar het vaste land. Hier zullen we rond 15:00 uur aanmeren in onze thuishaven. Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kunnen we terugkijken op een schitterende zeilweek.

Accommodatie

Ons vervoer is ook tevens ons verblijf tijdens deze zeilweek. Een authentiek zeilschip brengt ons overdag naar de mooiste havens en biedt ons ’s nachts een heerlijk scheepsbed.

De Arthur van Schendel // Het vertrek op 30 juni en 8 september vindt plaats met de Arthur van Schendel. Een prettig zeilschip voor groepen, waar iedereen zich al snel thuis voelt en actief mee kan zeilen. Voor diegene die het wat rustiger aan wil doen is er in de kuip, of op het dek, genoeg ruimte om in het zonnetje van een drankje te genieten. Het schip heeft vier 2-persoons en twee 3-persoonshutten, elke hut heeft een wastafel met warm en koud stromend water. Daarnaast zijn er 2 douches en toiletten aan boord.

De Passaat // De week van 21 juli gaan wij van wal met de Passaat. Dit voormalige vrachtschip is verbouwd tot een fiere snelle klipper. Het schip is van alle hedendaagse gemakken voorzien met een gezellig dagverblijf, comfortabele hutten en een heerlijke zitkuip waar je kunt genieten van een hapje en drankje. Het schip heeft zes 2-persoons en vier 3-persoonshutten, elke hut heeft een wastafel met warm en koud stromend water. Daarnaast zijn er 2 douches en toiletten aan boord.

De Linde // Tijdens de Eilandhopweek van 11 augustus zeilen we met de Linde. Het ruime voordek van de stoere driemastklipper biedt voldoende zitplaats zodat iedereen kan genieten van het zicht op de horizon en de opspattende golven. De bankjes op het middendek zorgen voor meer en comfortabele zitruimte: een fijne plek voor een gezellige borrel of barbecue. Met drie hoofdzeilen en drie voorzeilen die alle met de hand moeten worden gehesen, is het flink aanpakken. Maar als de Linde gaat, dan gaat ze goed! De Linde heeft elf 2-persoons en twee 3-persoonshutten, elke hut heeft een wastafel met warm en koud stromend water. Daarnaast zijn er 3 douches en toiletten aan boord.

De Mallejan // Vrijdag 22 september stappen we aan boord van de tweemasttjalk de Mallejan. Vanuit Enkhuizen varen we deze week richting de Waddenzee om een bezoek te brengen aan verschillende Waddeneilanden. Het gezellige dagverblijf heeft de sfeer van een knusse huiskamer. Door de grote patrijspoorten komt veel daglicht binnen en kun je prachtig genieten van het uitzicht. Op het dek is een zitkuip aanwezig waar je kunt genieten van de zon. De Mallejan is uitgerust met zeven nette 2-persoonshutten. Elke hut is voorzien van een wastafel en er is een douche, toilet en urinoir voor gemeenschappelijk gebruik aanwezig. Schipper Jakob leert jullie deze week graag de kneepjes van het vak.

Eilanden

Texel // Eén van de eilanden waar we aan meren is Texel, ons grootste Waddeneiland. Texel heeft maar liefst 30 kilometer strand en dus genoeg plek om lekker uit te waaien. Er zijn dorpjes waar je kunt rondslenteren, winkelen of een terrasje pakken. Of bezoek natuurgebied De Slufter, één van de schapenfokkerijen of ontdek de wereld van de zee in Ecomare.

Vlieland // Op Vlieland meren we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Al lopend kun je dit sfeervolle en autoluwe eiland verkennen. ’s Avonds bezoeken we één van de gezellige kroegen op het eiland. Op Vlieland kun je een mooie rondrit maken met de Vliehors Express. Tijdens deze rondrit maak je kennis met het prachtige en unieke natuurgebied “de Vliehors”, tegelijkertijd ook de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stop je bij “het reddingshuisje”, dat ingericht is als strandjuttersmuseum.

Terschelling // Terschelling leent zich perfect om te fietsen met ruim zeventig kilometer aan fietspaden door de prachtige natuur. Daarnaast is natuurlijk nog veel meer te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan museum “`t Behouden Huys” of de oudste vuurtoren van Nederland, De Brandaris. In de vele eetcafés, brasseries en restaurants kun je heerlijk lunchen of samen wat drinken. Een zeer bekend café op Terschelling is het café van Hessel, “de Groene Weide”. Hessel is een bekende volkszanger met een eigen thuisbasis op het mooie eiland Terschelling. Café de Groene Weide is in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast de gezelligheid staat de muziek natuurlijk voorop. Dé locatie voor een gezellige avond uit.

Ameland // Nog verder naar het oosten ligt Ameland, een paradijs voor rust- en natuurzoekers. Huur een fiets en ontdek de prachtige natuur. Daarnaast zijn er diverse leuke excursies te doen, zoals wad- of strandwandelingen en schelp excursies. De geschiedenis van Ameland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de tijd van de walvisvaart. Dit geeft Ameland een prachtige geschiedenis.

Schiermonnikoog // Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal Park Schiermonnikoog en je vindt er het breedste strand van Europa. Het Bezoekerscentrum op het eiland is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland.

Video

vanaf

€ 695
icon-anker

Type

Zeilvakantie

icon-zeilen

Vervoer

Boot

icon-eten

Verblijf

All-inclusive

In 't kort

 • Al jaren één van onze topbestemmingen
 • Vakantie met de ideale combinatie: actief én relaxed.
 • Speciale 40Plus reis
 • Groepsgrootte ca. 15-25 singles, vanaf 40 jaar
 • Bezoek aan minimaal 3 Waddeneilanden
 • Voor ervaren en onervaren zeilers
 • Altijd gegarandeerd vertrek
Inbegrepen
 • 7 overnachtingen in een gedeelde hut op een authentiek zeilschip
 • Verzorging: All inclusive (inclusief onbijt, lunch, diner, fruit en hapjes tussendoor. O.a. koffie, thee, fris, bier en wijn inbegrepen)
 • Fietshuur (1 dag)
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Administratie- en boekingskosten
Niet inbegrepen
 • Vervoer van- en naar de vertrekhaven
 • (Persoonlijke) Uitgaven aan wal
 • Optionele activiteiten
 • Reis- en annuleringsverzekering

Locatie

Wat zeggen jullie?

 • De wijze waarop jullie het aanpakken als organisatie en de doelgroep staat mij zeker aan.

  Marcel, 38Eilandhoppen, Nederland
 • Heerlijk geen knulligheden van verplichtingen!

  Edwin, 45Eilandhoppen, Nederland
 • Het zeilen is een prachtige activiteit. Mijn reizen met Dynamic Holland zijn zeer goed bevallen. Zowel de bestemmingen, begeleiding en prijs/kwaliteit verhouding. De kans is zeer groot dat ik er volgend jaar weer bij ben.

  Peter, 46Eilandhoppen, Nederland
 • Voor de eerste keer met een zeilweek mee geweest, waar ik met alle weerselementen heb kennisgemaakt. Geweldig!

  Menno, 67Eilandhoppen, Nederland
 • Een geweldige ervaring, zeilen en eilandhoppen op de Waddenzee. Ik ben erg blij dat ik deze reis bij jullie geboekt heb.

  Karin, 52Eilandhoppen, Nederland
 • Ik heb een heerlijke week gehad, mede door de goede verzorging van het team, de schipper en zijn maat, de groep en natuurlijk het prachtige weer.

  AnoniemEilandhoppen, Nederland
 • De groep was erg leuk, dit zit bij de 9 inbegrepen!

  Carla, 50 jaarEilandhoppen, Nederland
 • Het schip was fantastisch, heel luxe en mooi ingericht. De bemanning heel gastvrij en vrolijk. Zo veel variatie. De schipper Jantine heeft haar best gedaan!! en het schip is fantastisch!! We hebben alle weertypen gehad tijdens het zeilen, Prachtig. Een record gezet van Ameland naar Texel in een keer en 35 keer overstag GEWELDIG!!

  Lenie, 52 jaarEilandhoppen, Nederland
 • “We waren er druk mee: zeilen, spelletjes, eten en drinken, feesten en kroegen aan wal etc. Dat het biercafé op Texel uitviel, was echt geen ramp. Fijn dat we op Terschelling een fiets hadden en alle tijd om er gebruik van te maken.

  Dirk, 60 jaarEilandhoppen, Nederland
 • Dit was toch wel een van de topvakanties in alle opzichten en zeker voor herhaling vatbaar. Een goede afwisseling tussen zeilen en strand.

  Roland, 59 jaarEilandhoppen, Nederland

Onze reizen naar Eilandhoppen, Nederland

DatumPrijsBijzonderhedenVervoerStatus
08/09/2017 - 15/09/2017€ 695,00 40PlusDeze reisperiode is voor deelnemers vanaf 40 jaar. Jonger maar wil je toch mee? Neem dan contact met ons op. Gegarandeerd vertrek
22/09/2017 - 29/09/2017€ 695,00 40PlusDeze reisperiode is voor deelnemers vanaf 40 jaar. Jonger maar wil je toch mee? Neem dan contact met ons op. Gegarandeerd vertrekBoeken